Brisbane usiluje o snížení poplatků pro malé a nově založené podniky

Jelikož je město Brisbane považováno za jedno z nejpřátelštějších vůči podnikatelům, rada města se snaží aktivně pomáhat podnikům v oblasti ušetření nákladů.

Rada města Brisbane nedávno oznámila další snížení poplatků pro malé podniky, přičemž se nyní jedná o téměř 2 miliony dolarů. Tato iniciativa vstoupila v platnost již v červenci a cílem snížení poplatků bylo poskytnout malým podnikům pákový efekt, který potřebují k dalšímu rozšiřování a lepší šanci na úspěch.
Počin Rady města Brisbane zmírní bariéry a podpoří tak zakládání malých podniků, kaváren, potravinářských firem či začínajících podniků na předměstí Brisbane. Kromě toho budou mít podniky též nižší poplatky při provozu. Peníze ušetřené jednotlivými podniky mohou být znovu investovány do jejich následného růstu, což jim dává nejlepší možnost na úspěch ve vybrané oblasti.
Kromě snižování poplatků poskytuje městská rada Brisbane také další podporu v podobě specializované 24/7 obchodní telefonní linky. Díky kroku Rady se Brisbane stává průkopníkem v rámci nejvhodnějších australských měst pro podnikání.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme