Budějovický Budvar vstoupil na albánský trh

Po více než roční přípravě a za podpory Zastupitelského úřadu ČR v Tiraně vstoupil budějovický Budvar koncem roku 2018 na albánský trh. V současnosti jeho albánský partner rozšiřuje distribuční síť v zemi a získává nové partnery z řad obchodníků a restaurací.



Více než rok trvala příprava vstupu budějovického Budvaru na albánský trh a hledání odpovídajícího výhradního distributora této značky světoznámého piva. Během této doby firma úzce spolupracovala se ZÚ Tirana, což rovněž ocenil její zástupce Jaroslav Brom na slavnostním uvedení značky na propagační akci, která se uskutečnila v jednom z nejlepších tiranských hotelů – Hotel Rogner – a která se setkala s velkým zájmem z řad albánských distributorů a prodejců nápojů.

Spolupráce Budvaru a ZÚ Tirana pokračuje i nadále. ZÚ Tirana zprostředkoval spolupráci albánského distributora Budvaru s municipalitou města Tirany při organizaci jejích akcí v městě s účastí Budvaru a s propagací jeho piva. ZÚ Tirana rovněž dojednal s Budvarem program marketingové podpory aktivit firmy v Albánii do konce roku 2019, jehož cílem je přispět k upevnění pozice Budvaru na albánském trhu prostřednictvím příslušného nástroje ekonomické diplomacie. K dnešnímu dni je možné Budvar dostat v řadě restaurací v celé Albánii, zejména v přímořských letoviscích, kde se jeho prodejci těší také na zájem početných českých turistů o tuto známou značku piva.

ZÚ Tirana oslovil i další české producenty piva s nabídkou spolupráce při vstupu na albánský trh a v případě zájmu je připraven zorganizovat v Albánii speciální pivní festival s účastí českých značek piva.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tiraně (Albánie). Autor: Svatopluk Opěla, vedoucí obchodně ekonomického úseku.

• Teritorium: Albánie | Evropa | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme