Byla udělena první licence na výrobu fotovoltaické energie v Kolumbii

Národní úřad pro ochranu životního prostředí a environmentální lincence (ANLA) tento týden udělil svoje první ekologické povolení pro výrobu energie pomocí fotovoltaiky. Park je umístěný nedaleko obce Azúcar Buena – La Mesa, de Valledupar v departmentu Cesar.
Projekt předpokládá výstavbu solárního komplexu složeného z pěti solárních elektráren, které budou postupně doplňovány za účelem vytvoření instalované kapacity 100 megawattů. Odhadovaný výkon je 41.667 MWh / rok během 30 letého provozu. Celková plánovaná plocha je 156.61 ha, panely však budou zaujímat maximální intervenční plochu 105,62 ha a počítá se s umístěním 284 310 fotovoltaických modulů.
Společnost zodpovědná za výstavbu tohoto solárního parku je firma Celsia, která proinvestuje celkem 70 milionů dolarů za instalaci a uvedení do provozu.
Koncem loňského roku ANLA schválila ekologickou licenci pro projekt „Alpha Wind Generation“, který se nachází v departmentu La Guajira s výrobní kapacitou mezi 200 a 250 MW.
V současné době pochází 66 % elektrické energie země z vodních elektráren. Ačkoliv neprodukují skleníkové plyny, způsobují stále více pochybností v důsledku jejich obrovských sociálních dopadů a možných akumulovaných škod na životní prostředí. Cíl Kolumbie je aby minimálně 10 % veškeré elektrické energie generované v zemi pocházelo z takzvaných čistých zdrojů.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
Zdroj: eltiempo.com


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 05.04.2019

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme