Češi se zapojili do čištění pláže v Akkře během klimatického týdne EU

V rámci týdne klimatické diplomacie s heslem #RegreeningGhana uspořádala Delegace EU v Ghaně 28. září 2019 tradiční čištění pláže (#EUBeachCleanup). Tento rok zde zanechala výraznou stopu i Česká republika.



Více než desítka studentů z Mendelovy univerzity v Brně, kteří pobývají v Ghaně v rámci studijně-výzkumné stáže, spojili své síly a spolu s Velvyslanectvím ČR se zapojili do sbírání odpadků na pláži v Jamestown v Akkře.

Účast českých studentů pod vedením prof. Samuela Darkwah nebyla náhodná. Někteří z nich připravují návrh projektu na recyklování plastů a zpracovávání odpadu. Za tímto účelem diskutují s relevantními partnery ghanské státní správy a navštěvují školy, aby se přesvědčili o míře povědomí místních studentů o nakládání s plasty, základní hygieně a zdrojích vody pro domácí užití.

V rámci týdne klimatické diplomacie se Velvyslanectví ČR dále zapojilo spolu s dalšími členskými státy EU do sázení stromů, které organizovala Delegace EU 30. září ve spolupráci se starostou Akkry. Za ČR vysadil strom zástupce velvyslance Lukáš Kindl.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Akkře (Ghana).

• Teritorium: Afrika | Ghana | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme