Česká firma Hamé prorazila na nigerijském trhu

Firma Hamé, s.r.o., největší výrobce chlazených a trvanlivých potravin v Česku a jedna z největších potravinářských firem svého druhu i ve střední Evropě našla svou cestu i ke klientům v Nigérii.



Další česká firma může hovořit o svém úspěchu na africkém trhu. Společnosti Hamé, největšímu českému producentovi trvanlivých a chlazených potravin v České republice, se podařilo vstoupit na nigerijský trh. Díky pomoci ze strany zástupce CzechTrade v Lagosu dorazila první dodávka zboží do Nigérie začátkem září 2018.

V supermarketech Spar nyní ve všech velkých městech této jedné z největších afrických ekonomik můžete zakoupit tradiční české trvanlivé masné výrobky jako je pražská šunka, moravské uzené, paštiky Májka, klasický i mexický guláš a nejen studenty oblíbený lunchmeat. Nechybí ani čočka na kyselo a pověstné znojemské okurky. To vše za na místní poměry přijatelné ceny – pro představu zvídavého čtenáře: 1 Májka ve skle stojí v přepočtu cca 36 Kč.

Pevně věříme, že si české výrobky podmaní chuťové buňky nejen v Nigérii žijících Evropanů, kteří již Hamé jistě znají, ale naleznou cestu i k nigerijským labužníkům. Přejeme Hamé hodně dalších úspěchů nejen v Nigérii.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Abuji (Nigérie). Autorka: Mgr. Beata Matusiková, MBA, ekonomický diplomat.

Doporučujeme