Česká firma uspěla se školícím programem v Burkině Faso

Společnost DEFCON s.r.o. uspěla s nabídkou školícího programu pro letecký a obslužný personál vzdušných sil Burkiny Faso. Program, jehož součástí je jazyková příprava v angličtině nebo praktická výuka v Centru leteckého výcviku LOM Praha, s.p. na letišti v Pardubicích, ukončí letečtí technici letos v listopadu.



V návaznosti na kontrakt, uzavřený koncem loňského roku mezi společností DEFCON s.r.o. a Ministerstvem obrany Burkiny Faso, byl v Pardubicích dne 4. února 2019, zahájen kurz budoucích leteckých techniků vzdušných sil Burkiny Faso.

Tento projekt je součástí rozsáhlé spolupráce České republiky a Burkiny Faso v oblasti zlepšování bezpečnostní situace v africkém Sahelu, zejména výchovy a výcviku nové generace jejího leteckého personálu. Budoucí technici absolvují několikaměsíční jazykovou a akademickou výuku včetně všeobecné a letecké praxe ve výukových a výcvikových zařízeních pardubického kraje. Po úspěšném absolvování kurzu se jeho studenti stanou licencovanými techniky údržby letounů a vrtulníků.

Zastupitelský úřad ČR v Ghaně tento projekt podpořil společně s ministerstvem obrany ČR v rámci projektu PROPED v listopadu 2018. V současnosti usiluje ministerstvo obrany ČR o poskytnutí další finanční pomoci pro ozbrojené složky Burkiny Faso, ze které by mohla být pořízena potřebná výzbroj a výstroj pro boj s terorizmem a při ochraně hranic. Veškerý materiál by byl z produkce českých firem působících v obranném průmyslu.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Akkře (Ghana). Autor: Tomáš Zázvorka, obchodní rada.

• Teritorium: Afrika | Burkina Faso | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme