České firmě se daří úspěšně importovat britské čističky vzduchu s inovativní technologií

Plzeňská společnost Stamed s.r.o. působí na českém trhu jako distributor zdravotnického zařízení a pomůcek od roku 2012. Jedním z jejích hlavních cílů je zavádět výrobky a technologie ve špičkové kvalitě od zahraničních výrobců, které dosud nemají na českém trhu své zastoupení.



S tímto záměrem se firma zhruba před čtyřmi lety obrátila na BIC Plzeň, aby zjistila, jakým způsobem je možné v rámci sítě Enterprise Europe Network navázat kontakty na nové výrobce inovativních produktů. Oblastí, ve kterých se mohl nový partner profilovat, bylo mnoho a vskutku firma hledala potenciálního partnera v mnoha odvětvích.

Během posledního roku však zúžila svoji pozornost pouze na vybraná odvětví, mezi kterými byla například i problematika čištění vzduchu. Klient si přál najít inovativní produkt, který by měl širokou škálu využití v mnoha interiérech, ale zároveň, aby efektivně ničil bakterie a viry, které jsou nebezpečné zejména pro pacienty v nemocničních a sociálních zařízeních.

V této oblasti se podařilo klientovi zprostředkovat několik desítek kontaktů na zahraniční výrobce/dodavatele. Z předložených nabídek se ukázaly jako velmi zajímavé produkty od britské firmy Radic8 Ltd., která se specializuje na technologie čištění a sterilizace vzduchu. V této oblasti společnost zaujímá přední pozice ve vývoji nových systémů čištění a rovněž inovativních řešení v rámci již osvědčených metod. Čističky disponují patentovanou technologií VirusKiller, která spolehlivě ničí škodliviny ze vzduchu. Své uplatnění přístroje nacházejí ve všech interiérech, tj. od domácností a hotelových pokojů až po zdravotnická zařízení či velké kanceláře.

Vzduch, který prochází čističkou od společnosti Radic8 musí projít nejdříve HEPA filtrem, který filtruje prachové částice. Radic8 využívá filtr s ukotvenými částicemi nanostříbra, které zabraňují množení virů a bakterií na povrchu HEPA filtru. Vzduch následně proudí přes chromové tyče s nanočásticemi oxidu titaničitého, které jsou nasvíceny UV-C lampami. Oxid titaničitý díky svým fotokatalickým vlastnostem ničí viry, bakterie a spory plísní. Nakonec vzduch musí projít skrz filtr s aktivním uhlím, které zneškodní zápach a toxické látky. Díky své vysoké efektivitě a kvalitě se začaly čističky těšit vysoké popularitě mezi spotřebiteli.

Díky službám BIC Plzeň v rámci sítě Enterprise Europe Network našla společnost Stamed s.r.o. nový produkt, který je úspěšný na českém trhu.

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme