České firmy se prezentovaly na veletrhu dopravy a logistiky v Německu

Mezinárodní veletrh Transport Logistic je jednou z nejprestižnějších veletržních přehlídek v oboru dopravy a logistiky, která přitahuje návštěvníky nejen z Evropy, ale z celého světa. Letošní ročník se uskutečnil ve dnech od 4. do 7. června 2019 na celkové ploše větší než 125 000 metrů čtverečních, za účasti 2374 vystavovatelů.



Veletrh se koná jednou za dva roky na výstavišti v Mnichově. V roce 2019 tuto renomovanou akci navštívilo více než 64 tisíc návštěvníků, což je o 5 % více než v roce 2017. Důležitými tématy byly např. obchod mezi Spojenými státy a Čínou, nedostatek řidičů v nákladní dopravě apod. Velké naděje se v mnoha oblastech oboru soustředí také na umělou inteligenci.

Česká republika se na veletrhu prezentovala oficiálním národním pavilonem na výstavní ploše v hale B5 213/314. Své národní pavilony měly rovněž Itálie, Belgie, Francie, Polsko, Čína, Rakousko, Španělsko, Velká Británie a Nizozemsko. Design české expozice byl hodnocen pozitivně nejen českými vystavovateli, ale i jejich obchodními partnery a návštěvníky veletrhu.

V rámci oficiální účasti ČR (kategorie B) se veletrhu zúčastnilo 16 vystavovatelů: CFS Česká Třebová s.r.o., FM Logistic (FM ČESKÁ, s.r.o.), DOE Europe SE, České přístavy a.s., PST CLC, a.s., IMMIX spol. s.r.o., I.T.S. Spedition Brno, spol. s r.o., SELECTRA spol. s.r.o., Transforwarding a.s., RELIANT s.r.o., Bee Interactive s.r.o. (EasyCargo), AFP Spedition s.r.o., EUROGATE Logistics spol. s.r.o., České dopravní vydavatelství, s.r.o., Svaz spedice a logistiky ČR, z.s. a Česká logistická asociace, z.s.

Dne 5. června 2019 se na stánku konal „Den české logistiky“. Zúčastnilo se jej cca 100 pozvaných odborných návštěvníků. Mezi ně patřili především zástupci zahraničních svazů ze Slovenska, Maďarska, Německa. Také hosté z vedení Messe München, zástupce Messe München pro Českou republiku Jaroslav Vondruška a partneři z přístavů Koper, Hamburk a Terst. V rámci prezentace se postupně představily všechny zúčastněné české firmy.

Velmi pozitivně vystavovatelé hodnotili, že kromě předjednaných obchodních schůzek, které probíhaly od prvního dne veletrhu na všech stáncích českých vystavovatelů, získali i nové kontakty z řad dalších odborných návštěvníků. Cíle účasti na veletrhu tak byly naplněny a hodnoceny velmi kladně.

„Veletrh nabízí možnost přímého kontaktu se stávajícími a potenciálními zákazníky. Přítomnost českých firem formou společné účasti je výborným formátem zejména pro menší firmy,“ uvedl ředitel společnosti Reliant s. r. o., Ing. Miroslav Rumler.

Jan Sovák, generální ředitel společnosti Bee Interactive, ocenil strukturu návštěvníků: „Transport Logistic je přesně ten veletrh, na který jsme čekali. Je zde velká účast a cílová skupina přesně odpovídá našim zákazníkům, kteří využívají aplikaci EasyCargo.“

Fotografie poskytnuty MPO ČR.

• Teritorium: Evropa | Německo | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme