České firmy se úspěšně prezentovaly na environmentálním veletrhu v Macau

Česká expozice na veletrhu Macao International Environmental Co-operation Forum & Exhibition (MIECF) ve dnech 28. až 30. března 2019 zahrnovala informační stánky firem Solbien s.r.o. a G&F International s.r.o. a dále Generálního konzulátu ČR v Hongkongu.

Firmy ocenily pozitivní odezvu na jejich výrobky na stánku, během plánovaného matchmakingu i při jednáních s odbornými řediteli tří největších majitelů kasin v teritoriu.

Ilustrační fotografie

12. ročníku veletrhu konaného na výstavišti hotelu The Venetian se zúčastnilo více než 400 firem z dvou desítek zemí a 9 čínských provincií. Nosným tématem letošní přehlídky environmentálních technologií a služeb byla „podpora ekologické civilizace a zelený rozvoj“ s důrazem na ekonomickou oblast Greater Bay Area.

Česká expozice byla součástí Evropského pavilonu pod záštitou European Chamber of Commerce Hong Kong, kde se slavnostního přestřižení pásky při otevření expozice zúčastnil ministr hospodářství a financí zvláštní administrativní oblasti Macao pan Leong Vai Tac společně s řadou generálních konzulů včetně generálního konzula Jana Juchelky. 

Čeští zástupci se zúčastnili kulatého stolu s odbornými řediteli firem Sands China, MGM a Wynn Macao, kde společnost Solbien s.r.o. představila své technologie na zpracování organického odpadu, zatímco slovensko – česká firma G&F International s.r.o. nabízela engineering technologií na kompletní zpracování městského odpadu. Firma Solbien navíc úspěšně uvedla svoji prezentaci na odborném semináři s názvem „European Sustainable Solution“ a absolvovala exkurzi do technologického zázemí The Venetian Hotel. 

Českou expozici organizoval Generální konzulát ČR v Hongkongu, jehož ekonomický diplomat byl nápomocen firmám po celou dobu konání veletrhu. Zástupci českých firem ocenili zvýhodněné podmínky účasti na veletrhu a zejména pak nad očekávání velký zájem o své výrobky, zvláště ze strany partnerů z regionu delty Perlové řeky.

Zájem je dán skutečností, že ekologické podmínky v tomto regionu neodpovídají standardům ve vyspělých zemích, ale místní i pekingská vláda si stav uvědomují a snaží se jej řešit. Proto oblast delty Perlové řeky a nově vymezené ekonomické oblasti Greater Bay Area skýtá obrovské příležitosti pro české firmy, které nabízí kvalitní a konkurenceschopné environmentální technologie a služby. Další příležitostí pro české firmy představit v regionu své výrobky v tomto oboru bude veletrh ECO Expo Asia, který proběhne v Hongkongu od 30. října 2019.

Informace poskytnuta Generálním konzulátem České republiky v Hongkongu (Čína). Autor: Milan Vágner.

• Teritorium: Asie | Macao | Zahraničí

Doporučujeme