České pivovary se úspěšně prezentovaly v Dánsku

Devítka malých a středních pivovarů se ve dnech 6. a 7. září 2019 v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie „Dny českého piva v Kodani“ představila dánské veřejnosti a potenciálním obchodním partnerům. Akce, pořádaná ve spolupráci s agenturou CzechTourism, mimoto přispěla k propagaci Česka, jakožto destinace pro tzv. pivní turistiku.



Břevnovský klášterní pivovar Sv. Vojtěcha, Kamenický pivovar, Knížecí pivovar Plasy, Pardubický pivovar, Pivovar Dva kohouti, Pivovar Nymburk, Pivovar Rohozec, Pivovar a zámek Svijany a Žatecký pivovar získaly v rámci matchmakingového semináře a prezentace 6. září 2019 v prostorách Velvyslanectví ČR v Kodani cenné kontakty mezi potenciálními obchodními partnery z řad dovozců piva, obchodních řetězců i majitelů sítí pivních restaurací. Spolu s Jihočeským krajem se pak prezentovaly jako atraktivní cíle pro dánské turisty v oblasti tzv. pivní turistiky.

Sobotní účast na oslavách dánského dne piva 7. září 2019 pak byla cennou příležitostí představit produkci českých pivovarů dánské veřejnosti. Akce vzbudila široký zájem a české pivo mělo mezi stovkami návštěvníků akce značně pozitivní ohlas.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Kodani (Dánsko). Autor: Oto Weniger, zástupce velvyslance.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme