Česko-americký kulatý stůl o Průmyslu 4.0 na Hannover Messe

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR uspořádalo 1. dubna 2019 společně s Ministerstvem obchodu USA (Department of Commerce), agenturou CzechInvest a agenturou SelectUSA kulatý stůl o spolupráci v oblasti Průmyslu 4.0 mezi Českou republikou a Spojenými státy.



Uzavřené pracovní jednání proběhlo na veletrhu Hannover Messe, který je nejzásadnějším evropským veletrhem ve strojírenství a soustředí se z velké části právě na technologie spojené s digitalizací a pokročilou výrobou. Jednání zahájil pan Ian Steff, vykonávající funkci na úrovni náměstka ministra obchodu pro globální trhy, zároveň je generálním ředitelem americké a zahraniční obchodní služby.

Zástupci státní správy diskutovali s přítomnými firmami aktivity v oblasti Průmyslu 4.0, možný přesah zájmů a podporu bilaterálního obchodu v tomto odvětví. Zaměřili se také na podporu firmám a pronikání na zahraniční trhy, včetně podpory Investic.

Ministerstvo průmyslu a obchodu zastoupila vedoucí oddělení Amerik, Eva Bartoňová. Za SelectUSA se zúčastnil výkonný ředitel Brian Lenihan, za agenturu CzechInvest pak ředitelka pro operace v regionu DACH, Barbora Račan Ježková. Soukromý sektor zastoupily české společnosti Neuron Soundware, COMTES FHT a JHV Solutions. Americká strana zajistila přítomnost zástupců Rockwell Automation a Microsoft.

Kulatý stůl byl jedním z elementů dlouhodobé spolupráce s USA, kterou MPO rozvíjí v rámci obchodně-ekonomického dialogu. Pro rok 2019 je připravováno jeho páté kolo, které by se mělo uskutečnit ve druhé polovině roku ve Washingtonu D.C.

Fotografie poskytnuta MPO ČR.

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme