Čeští potravináři se prezentovali v Istanbulu

České potravinářské společnosti se již podruhé začátkem září prezentovaly v Istanbulu.

Ve dnech 4. – 7. září 2019 se v Istanbulu uskutečnil potravinářský veletrh CNR Food Istanbul. Díky spolupráci naší agentury, Ministerstvo zemědělství České republiky a generálního konzulátu vystavovalo pod českou vlajkou sedm českých výrobců. Jednalo se již o druhou českou prezentaci na této akci. Loni díky ní minimálně dva čeští vystavovatelé uzavřeli obchodní smlouvy o exportu zboží.

V den zahájení veletrhu podpořil svou návštěvou český stánek premiér Andrej Babiš a ministr Karel Havlíček, kteří odstartovali jeho obchodní činnost přestřižením pásky. Česká republika se tak stala partnerskou zemí veletrhu.

„Oceňujeme spolupráci organizujících institucí, která ústí ve velmi kvalitní prezentaci našich firem a České republiky v zahraničí,“ uvádí Ivan Kopečný, Business development manager společnosti Dr. Müller Pharma, která se veletrhu účastnila.

„Jedná se už o naši druhou účast přičemž loni jsme díky veletrhu dokázali vyvést mix slaného pečiva na Mauricius. Pro letošek očekáváme, že bychom místní partnerům představili naše novinky PRECLE a XL TYČINKY,“ dodává Veronika Sitníková z firmy Vest Zlín.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Istanbulu.

• Teritorium: Asie | Turecko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme