Čeští včelaři na Apimondii 2019 v Kanadě

Velvyslanectví ČR v Kanadě ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství podpořilo české účastníky na světově nejvýznamnější včelařské akci „Apimondia International Apicultural Congress 2019“. Akce se uskutečnila ve dnech od 8. do 12. září 2019 v Palais des Congres v kanadském Montrealu a účastnilo se jí cca 6000 účastníků ze 130 zemí.



Příležitosti prezentovat své produkty na českém stánku využilo šest subjektů. Současně byla pro české účastníky připravena B2B recepce s kanadskými partnery v prostorách Honorárního konzulátu v Montréalu, kterou uvedl nový velvyslanec České republiky v Kanadě Bořek Lizec.

Součástí Apimondie byl kromě veletrhu též vědecký segment (prezentace, postery), kde Českou republiku velmi úspěšně reprezentovali zástupci z univerzit v Českých Budějovicích, Brně a Olomouci.

Česká účast na Apimondii z řad komerčních včelařů, oborových organizací, dozorových orgánů a výzkumných institucí byla široká a potvrdila význam sektoru včelařství v České republice a zájem o dění v oboru ve světě.

Zájem účastníků veletrhu o vystavované české produkty (zejm. termosolární úl a senzory pro monitoring včel) byl značný a české firmy s uspokojením mohly konstatovat, že mají nejen kanadskému trhu co nabídnout.

S ohledem na úspěch české účasti na Apimondii se plánuje navázat v roce 2020 incomingovou misí kanadských partnerů do České republiky.

• Teritorium: Amerika | Kanada | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme