Čeští Whalebone vyrazí na zkušenou do zahraničí s programem V4 Startup Force

Čtyři softwarové startupy ze zemí visegrádské čtyřky se letos opět zúčastní programu V4 Startup Force.

Českým zástupcem bude projekt Whalebone, který se zaměřuje na zpracování kyberhrozeb pomocí cloudu. Doplní ho ještě maďarský H4, slovenský Virtual Everything a polský Renderro. Hlavním cílem programu, který startuje již 6. května v Budapešti, je podpora startupů ze zemí visegrádské čtyřky v navazování vztahů s korporacemi aktivními v regionu a potenciálními lokálními partnery. Rovněž pomáhá propagovat posilování obchodních vztahů mezi partnerskými zeměmi.

„Těší nás, že i letos můžeme spolupracovat na pokračování dalšího ročníku V4 Startup Force. Zároveň jsme rádi, že má Česká republika v letošním programu kvalitního zástupce, jako je Whalebone, který má unikátní možnost získat zdarma v zahraničí nové zkušenosti, kontakty a obchodní příležitosti,“ říká Vítek Šubert, spoluzakladatel a CEO inkubátoru UP21, který již pomohl prosadit se úspěšným startupům, jako je Shipvio, Sens nebo Spaceflow.

„Úkolem Mezinárodního visegrádského fondu je posílení vztahů mezi zúčastněnými zeměmi a využití synergie k vytváření příležitostí k rozvoji byznysu. Právě startující program je toho skvělým příkladem, protože zajišťuje nezávislou příležitost k rozvoji startupů a pomáhá s hledáním nových příležitostí ke spolupráci,“ uvádí Andor F. Dávid, výkonný ředitel Mezinárodního visegrádského fondu.

Český startup Whalebone, který se programu zúčastní, se specializuje na ochranu počítačové sítě proti činnostem malwaru a jeho infekcím. Díky cloudu dokáže globálně shromažďovat informace o bezpečnostních incidentech a zajišťuje prakticky okamžité reakce – síť je tedy chráněna ihned bez potřeby ladění konfigurace či instalování softwaru. Díky tomu funguje se všemi zařízeními bez rozdílu, ať už se jedná o počítač, smartphone, tablet, tiskárnu, televizor nebo lednici.

Startupy představí software pro virtuální realitu, testování kvality produktů a cloud pro filmaře

Dále se programu zúčastní maďarský startup H4, který je členem mezinárodní skupiny, jež nabízí softwarové nástroje pro měření a optimalizaci kvality produktů, především pro dodavatele v automobilovém průmyslu. Slovenský Virtual Everything zase vytváří softwarová řešení pro virtuální a rozšířenou realitu. Pomáhá tak společnostem s posilováním a rozšiřováním prodejů, marketingem, vývojem produktů a rozvojovými aktivitami pro zaměstnance. Čtveřici doplňuje ještě polský Renderro, který zajišťuje výkonné cloudové rozhraní s velkokapacitním úložištěm určené pro animátory, filmové tvůrce, grafiky, designéry či architekty.

Program V4 Startup Force potrvá 14 dní, jeho součástí je bezplatný mentoring a rozvojový program pro zúčastněné startupy, které získají příležitost prezentovat se před předními regionálními korporacemi. Cesta zahrnuje zastávky ve všech hlavních městech zemí visegrádské čtyřky, tedy v Budapešti, Praze, Bratislavě a Varšavě.

Více o UP21

UP21 je přední CEE inkubátor založený Karlem Janečkem a Vítkem Šubertem, který poskytuje pre-seedové investice a takzvané kopiloty. Ti v rámci inkubace úzce a aktivně spolupracují se zakladateli startupů a pomáhají jim dosáhnout cílů stanovených na startu inkubačního procesu.

Od založení UP21 v roce 2016 prošlo hodnoticím procesem inkubátoru přes 1 400 projektů, nejúspěšnější projekty v inkubaci pak mají šanci dosáhnout na významnou investici od fondu STAR*21. UP21 je také spoluorganizátorem akce Startup World Cup & Summit, v rámci které se v roce 2019 uskutečnilo historicky první kontinentální finále celosvětové soutěže Startup World Cup. Účastí v evropském finále se startupům otevřely dveře do globálního finále v americkém Silicon Valley a možnost ucházet se o investici nejen od renomovaného venture kapitálového fondu Fenox Ventures, se kterým má UP21 vybudované úzké vazby.


Redakčně upravená tisková zpráva

• Oblasti podnikání: Software a ICT služby

Doporučujeme