Čtyři české start-upy získaly vesmírné Oscary

Uspěly v mezinárodní soutěži Copernicus Masters a Galileo Masters v Marseille.



České start-upy World from Space, MapTiler, Stratosyst a TFI Systems zabodovaly v mezinárodní soutěži Copernicus Masters a Galileo Masters. Ocenění získaly v úterý 4. prosince 2018 v Marseille, která se v prvním prosincovém týdnu stala centrem dění tak zvaného EU Space Week.

Copernicus Masters, ve kterém uspěly české firmy World From Space a MapTiler, oceňuje inovativní nápady využívající data z pozorování Země (fotografie Země z družic). Obě firmy pomáhá rozvíjet agentura CzechInvest v kosmickém inkubátoru ESA BIC Prague. Galileo Masters pak cílí na inovativní nápady využívající družicovou navigaci. V této soutěži uspěly firmy Stratosyst a TFI Systems.

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo pracuje s daty pozorování Země nebo družicovou navigací. Může jít o firmy i projekty ve fázi nápadu, hlásit se mohou dokonce i studenti. Výherci jsou vybíráni podle několika kritérií – inovativnosti, celkového přínosu, technologické i komerční stránce. Pouze technologické řešení nestačí, společnost či produkt musí mít předpoklady k tomu, aby uspěl na trhu a našel si své zákazníky.

Více informací o soutěži naleznete na www.copernicus-masters.com/hall-of-fame.

• Témata: Inovace a startupy

Doporučujeme