Čtyři přísliby prezidenta Bolsonara na světovém ekonomickém fóru v Davosu

„Snížíme daňové zatížení, zjednodušíme legislativu a vytvoříme lepší podmínky pro podnikatele.“ Sdělil Bolsonaro při svém projevu. Bolsonárův ekonomický tým, v čele s ministrem Paulem Guedesem, chce otevřít brazilský trh světu, privatizovat významné státní firmy a snížit byrokratickou zátěž.
Dalším zásadním vyjádřením Bolsonara na ekonomickém fóru je snaha o odpoutání se od ideologické myšlenky tzv. „bolivarianismu“, která ještě donedávna v Brazílii převládala. Brazílie s dalšími členy Mercosulu  (v popředí Argentina a Paraguay) usiluje o odklon od levicové politiky v latinskoamerickým zemích a o transformaci celého společenství.
Třetím komentovaným tématem byl příslib Brazílie snížit emise dle Pařížské dohody. Především evropské země se obávají, že Brazílie od Pařížské dohody odstoupí podobně jako například Spojené státy. Podle vyjádření prezidenta Bolsonara se Brazílie zasadí o zvýšení ochrany životního prostředí, která by ale neměla brzdit rozvoj země.
Posledním bodem Bolsonarova projevu byla bezpečnost. Brazílie patří mezi 40 nejnavštěvovanějších destinací světa a má ambice počet turistů ve své zemi výrazně zvýšit. Otázka bezpečnosti byla jedním z hlavních témat předvolební kampaně a vláda plánuje uvolnění velké sumy peněz právě za účelem zvýšení bezpečnosti v zemi a boji proti organizovanému zločinu.


  • Země: BR – Brazílie
  • Datum zveřejnění: 24.01.2019

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Sao Paulu
Zdroj: https://noticias.r7.com

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Brazílie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme