Daň z cukru zanechává kyselou pachuť

20. 8. 2019 | Zdroj: CzechTrade

  • Země: ZA - Jihoafrická republika
  • Datum zveřejnění: 20.08.2019

Cukrový průmysl v Jižní Africe čelí problémům se zavedením daně z cukru. Už dnes většina společností dává přednost používání alternativních sladidel. Vláda si slibovala, že za rok fungování této daně vybere víc peněz, ale opak je pravdou, a to zejména kvůli tomu, že všechny významné společnosti využívají umělá sladidla.
Druhým důvodem bylo to, že zejména jihoafričtí školáci pijí slazené nápoje dennodenně, takže vyšší cenou by se možná snížila jejich konzumace. Otázkou zůstává, jaký má dopad používání těchto sladidel na lidský organismus oproti klasickému cukru. Trh s cukrem se ocitl v krizi, neboť při cenách cukru, jaké jsou nyní, nikdo nevydělává peníze. Mnoho lidí při nákupu slazených nápojů ani neví že jsou plné právě umělých sladidel.

Zdroj: businesslive.co.za
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kaneláře CzechTrade v Jihoafrické republice

Souborové přílohy

Tisknout Vaše hodnocení: