Delegace thajského ministerstva obrany navštívila veletrh IDET 2019

Ve dnech 27.-30.5.2019 navštívila Českou republiku, v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie, početná oficiální delegace thajského Ministerstva obrany. Během pobytu v ČR se delegace setkala s vedením Ministerstva obrany ČR a Armády ČR, absolvovala prezentace a jednání s vybranými českými podniky a účastnila se veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně.



Thajská delegace byla vedena zástupcem stálého tajemníka Ministerstva obrany admirálem Pichetem Tanasetem, který byl pověřen zastoupením thajského místopředsedy vlády a ministra obrany v souvislosti s pozváním k účasti na letošním ročníku veletrhu IDET. Delegace se během svého pobytu setkala s náměstkem ministra obrany ČR Jakubem Landovským a NGŠ gen. Alešem Opatou. Dále absolvovala jednání a návštěvy vybraných podniků.

Na veletrhu IDET byla delegace přítomna programu v rámci slavnostního zahájení. Veletrh IDET, který se koná jednou za dva roky, patří k nejvýznamnějším veletrhům svého druhu v oblasti střední a východní Evropy. Letošní ročník byl významný vysokou účastí zahraničních delegací, kterých bylo na veletrhu celkem 20. Thajská delegace patřila k těm nejpočetnějším s nejvyšší úrovní zastoupení.

Projekt na podporu ekonomické diplomacie, v rámci kterého se realizovala thajská návštěva v ČR, byl zorganizován ve spolupráci mezi Ministerstvem obrany ČR a Velvyslanectvím ČR v Bangkoku.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Bangkoku (Thajsko). Autor: Ing. Jan Špiler, vedoucí ekonomického úseku.

• Teritorium: Asie | Thajsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme