Egyptský telekomunikační satelit

Egypt vypustí nový satelit.

První telekomunikační satelit v Egyptě – poskytne telekomunikační a internetové služby po celé zemi, a to i ve vzdálených a izolovaných oblastech. Vedoucí egyptské kosmické agentury Mohamed El-Qousy oznámil, že Tiba 1 bude funkční do tří měsíců od jeho spuštění.
Egyptská kosmická agentura uvedla, že satelit Tiba 1 na rozdíl od NileSat, který poskytuje satelitní vysílání, bude poskytovat pouze internetové a telekomunikační služby pokrývající celou zemi.
Satelit bude fungovat v souladu s aktuální pozemní komunikační sítí. Bude možné přijímat internet rozeslaný z vesmíru prostřednictvím placeného předplatného společnosti, která bude zřízena později.
Tiba 1 pomůže egyptským bankám a dalším zařízením překonat problémy vyplývající z poruch systému a usnadní elektronické platby a další veřejné elektronické služby. Ministr komunikací a informačních technologií Amr Talaat rovněž upozornil,  že spuštění prvního egyptského satelitu pro komunikační účely je velkým skokem v tomto sektoru, který pomůže podpořit národní úsilí o komplexní rozvoj.
Ministr poznamenal, že tento krok spadá do úsilí o dosažení egyptské strategie udržitelného rozvoje do roku 2030, přičemž zdůraznil, že Tiba 1 pomůže poskytovat komunikační služby veřejnému a obchodnímu sektoru.
Toto zařízení nabídne možnost pokrytí komunikace i některým státům v severní Africe a zemích Nilské pánve a přispěje k posunu vpřed v procesu rozvoje poskytováním telekomunikační infrastruktury a širokopásmového internetu do odlehlých a izolovaných oblastí.
Spuštění satelitu Tiba 1 přispěje k rozvoji ropného, energetického a nerostného bohatství, školství, zdravotnictví a dalších vládních sektorů a pomůže všem státním orgánům v boji proti zločinu a terorismu.

Zdroj. Ahram Online
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Káhiře

• Teritorium: Egypt

Doporučujeme