Ekonomické aktuality z USA

Pravidelné zprávy z americké ekonomiky z dílny pracovníků ekonomického úseku Zastupitelského úřadu České republiky ve Washingtonu D.C. v USA. Měsíčník „Americká ekonomika“ je distrubuován ve formátu PDF.



Měsíčník Americká ekonomika – rok 2013:

Americká ekonomika Září 2013 (944 kB)

  • Z obsahu zářijového čísla vybíráme: Česká továrna v Georgii, Obamacare začíná, Velká smlouva se Švýcarskem, Zařízení na těle – nová velká věc?, Masová online vzdělávání, Ekonomika států: Indiana

Americká ekonomika Srpen 2013 (957 kB)

  • Z obsahu srpnového čísla vybíráme: Státní deficit je menší, Zahraniční obchod potěšil, Vláda chce spolehlivější dodavatele, Náklady na výchovu dětí, Pátý zavřený reaktor za jeden rok, Politika přes krevety, Modelky jako programátoři

Pro kontakt a komentáře používejte email: hart.tomas@gmail.com

Autory publikace jsou:

Tomáš Hart byl obchodně-ekonomickým konzulem ČR v New Yorku v letech 2007-2011. Jako diplomat působil i pět let jako obchodně-ekonomický tajemník na velvyslanectví ČR v Bělehradě (2005-2006). V období 2006-2007 pracoval jako poradce náměstka ministra průmyslu a obchodu, v období září 2011- duben 2012 byl poradcem generálního ředitele agentury CzechTrade. Před nástupem do státní správy pracoval jako Marketing a Sales Manager švédské společnosti GCE Autogen v Chotěboři. Od června 2012 do července 2013 byl tajemníkem ekonomické sekce ministerstva zahraničí. Od srpna 2013 je obchodním radou na velvyslanectví ČR ve Washingtonu.

Stanislav Beneš je obchodně-ekonomickým konzulem ČR v New Yorku od srpna 2011. Jako ekonomický diplomat působil na generálním konzulátu ČR v Ottavě a Sydney. Před odjezdem do New Yorku byl zástupcem ředitele odboru dvoustranných ekonomických vztahů na ministerstvu zahraničí v Praze. Před nástupem do státní správy pracoval v mezinárodním obchodě s potravinami.

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme