EXPO 2020 dá šanci i menším firmám

Přípravy na světovou výstavu Expo 2020 v Dubaji znamenají velkou příležitost pro malé a střední podniky. Doposud bylo do tohoto projektu investováno 680 milionů dolarů a příliv prostředků pokračuje.



Do zahájení světové výstavy, která se bude konat poprvé v historii na pomezí Středního východu, severní Afriky a Asie, zbývá ještě více než rok. Organizátoři se zpočátku zavázali vyčlenit minimálně pětinu investic na výstavbu a provoz celého areálu pro malé a střední podniky. Tendry jsou pravidelně zveřejňovány na portále k tomu speciálně zřízeném https://esource.expo2020dubai.ae, kde je nutné se registrovat.

Další vlna tendrů má dosahovat hodnoty stamilionů dolarů. Do současné doby je na portálu registrováno již na 35 tisíc společností z více než 150 zemí světa, z toho celých 85 procent jsou malé a střední firmy. Partnerskou bankou Expo 2020 je Emirates NBD, která je připravena menším firmám poskytnout zvýhodněné podmínky.

Převzato z časopisu Export a podnikání, přílohy týdeníku Euro a měsíčníku Profit, vycházející ve spolupráci s agenturou CzechTrade a Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Autor článku: Michal Nedělka, CzechTrade Dubaj.
Rubrika časopisu na euro.cz

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme