Huawei rozšiřuje své výrobní investice v Brazílii

Podle guvernéra státu Sao Paulo bude čínská firma otevírat novou fabriku na výrobu mobilních telefonů v hodnotě 800 mil. USD.

Čínská společnost oznámila v pátek 9.8.2019, že hodlá otevřít novou továrnu na mobilní telefony a tablety v Brazílii, ve státě Sao Paulo. Společné oznámení učinili guvernér státu Sao Paulo Joao Doria a viceprezident firmy Steven Chen v Shanghai. Výroba by měla začít v roce 2021 a do té doby hodlá Huawei investovat 800 milionů USD. Kromě výrobních prostor bude součástí investice vytvoření obchodního hubu pro region Jižní Ameriky. Investice souvisí s vypsáním tendru brazilské společnosti Anatel, která poptává výstavbu 5G sítí v Brazílii. V roce 2020 by měla tato výstavba začít. Ze strany Huawei se jedná o několikátou investici.

Huawei je v zemi přítomný již 21 let a aktuálně má výrobní kapacity ve městě Sorocaba, kde zajišťuje 2000 přímých pracovních míst a 15 000 nepřímých. Investice nezahrnuje pouze výrobní a obchodní kapacity v regionu, ale i technické vzdělávací instituce a projekt pro digitalizaci školství.

Zdroj: economia.estadao.com.br
Zpracoval: kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Sao Paulu

• Teritorium: Amerika | Brazílie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme