Incomingová mise v oblasti dopravních technologií naznačila možný směr spolupráce ČR s Mexikem

V dubnu proběhl na MPO Den vědy a inovací ČR–Mexiko a v prvním červnovém týdnu probíhá technologická mise se zaměřením na pokročilé materiály a průmysl 4.0. Dalším příkladem projektu na prohlubování spolupráce s Mexikem v oblasti inovativních technologií, byla incomingová mise, složená ze zástupců Ministerstva dopravy Mexika, mexického Státního úřadu pro dopravu a oborových organizací, která se uskutečnila v týdnu od 20. května 2019.



Cílem této akce bylo představit zástupcům mexické státní správy technologické systémy v městské a silniční dopravě, které jsou vyvíjeny, vyráběny a používány v České republice. Návštěva se uskutečnila při příležitosti konference Světové asociace pro vážení za jízdy. Kromě účasti na této konferenci mexická delegace jednala s českou státní správou a firmami institucemi se zaměřením na inovativní technologie v dopravě.

Mise se uskutečnila jako projekt ekonomické diplomacie s podporou MPO, hlavním organizátorem byl zastupitelský úřad ČR v Mexiku. Mise umožnila českým firmám a institucím navázat nové vztahy pro obchodní a technickou spolupráci v oblasti dopravních technologií s Mexikem.

Rozvoj infrastruktury si mexická administrativa vytýčila jako jeden z hlavních cílů na příštích 6 let. Krom výstavby nových silničních a železničních koridorů a akvizic vozového parku pro městské hromadné dopravy se ve velké míře zaměřuje na zefektivnění současné infrastruktury za využití pokročilých technologií.

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme