Indonéský export motocyklů letos vzrostl o 42 %


  • Země: ID – Indonésie
  • Datum zveřejnění: 31.10.2018

Indonéská asociace motocyklového průmyslu (AISI) oznámila, že celkový vývoz vyrobených motocyklů v Indonésii zaznamenal raketový růst o neuvěřitelných 41,8 % od ledna do září 2018. Indonéský export motocyklů v tomto období dosáhl 438 530 kusů, což představuje zvýšení o 129 205 kusů v porovnání se stejným obdobím minulého roku 2017.

Asociace AISI odhaduje, že vývoz motocyklů vyrobených v Indonésii do konce roku 2018 dosáhne rekordních 530 000 kusů. Dle asociace má průmysl výroby motocyklů dlouholetou tradici a nejen že naplňuje domácí poptávku, ale také čím dál více přispívá k exportu. Zvýšený objem vývozu jen dokládá fakt, že v Indonésii vyráběné motocykly jsou schopné konkurovat na mezinárodních trzích.

Detailnější statistiky udávají, že téměř každý výrobce zaznamenal v uplynulých devíti měsících pozitivní exportní nárůst: Honda o 45 %, Yamaha o 33,7 %, Suzuki o 82 % a Kawasaki s ohromujícím skokem o 325 %.

Výrobci motocyklů v Indonésii exportovali většinou menší skútry do zemí jako Německo, Nizozemsko, Belgie, Velká Británie a Filipíny.

Prodeje na domácím indonéském trhu motocyklů se pohybují na hranici 6 miliónů kusů ročně s mírně klesající tendencí s tím, jak je trh poměrně saturovaný zejména v oblasti malých motorek.

Zdroj: Jakarta Post, Antara News
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Jakarta.

Souborové přílohy

• Teritorium: Asie | Indonésie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme