Industry Day: opatření na hranicích Spojeného království po brexitu – prezentace

Dne 17. října uspořádalo britské velvyslanectví v Praze v prostorách Petschkova paláce propůjčených Ministerstvem průmyslu a obchodu „Industry Day“, kde byla diskutována opatření na hranicích Spojeného království poté, co vystoupí z Evropské unie.



Seminář se těšil výraznému zájmu ze strany podnikatelů. Ti tak měli jedinečnou příležitost diskutovat otázky související s celními procedurami, importem a exportem zboží přímo se zástupci britské mezirezortní skupiny Border Delivery Group, která má za úkol zajistit, že na hranicích nenastanou závažné problémy v případě jakéhokoli scénáře odchodu Spojeného království z EU. Na akci byly prezentovány očekávané změny administrativních procedur, které by se mohly projevit napříč koncovými dodavatelskými řetězci po brexitu. Prezentace z akce naleznete níže.

Ačkoliv byla hlavním předmětem semináře příprava na v té době hrozící odchod bez dohody, který je nyní po odkladu brexitu akutně nehrozí, informace o přípravách Spojeného království na vystoupení rozhodně budou užitečné pro podnikatele i nadále.

P&O Ferries Brexit Preparations (Prague_POFERRIES_17thOct2019-PDF.PDF, 2,3 MB)

Get ready for brexit (Prague-Event-Slides-17-Oct-2019.pdf, 3,3 MB)

Preparing for Brexit No Deal on 31stOctober 2019 (Eurotunnel) (Eurotunnel-Presentation-Final.pdf, 4,5 MB)

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Témata: Brexit

Doporučujeme