Investice do dopravy by v roce 2019 měly vzrůst o 62,2 %

Prezident Kolumbijské komory pro infrastrukturu (CCI) Juan Martin Caicedo tento týden uvedl, že rok 2019 bude ve znamení nárůstu investic do dopravní výstavby. Vládní zdroje pro tento sektor by měly vzrůst o 62,2 %. Dle jeho slov byl útlum stavebních prací v loňském roce způsoben predevším díky politické a ekonomické nejistotě. Nejvíce stagnovaly projekty výstavby silnic 4. generace, jenž představují velmi důležitou část portfolia prioritních projektů v zemi.
Výhled na rok 2019 je více než pozitivní. A to díky zvolení nového prezidenta Duqueho a přijetí zákona o financování. Do konce prvního pololetí se očekává uzavření šesti finančních smluv na výstavbu 4G komunikací. Kromě toho, podle informací zveřejněných ministerstvem financí, bylo z rozpočtu pro rok 2019 přiděleno na investice do dopravy více než 7 miliard pesos. Toto číslo odpovídá nárůstu o 62,2 % oproti předešlému roku.
Důkazem vytvoření vhodného prostředí pro spuštění investic do infrastruktury je město Bogota. Zde jsou k dnešnímu dni spuštěny investiční projekty ve výši téměř 5 miliard pesos. Přidáme-li k této částce rozpočty jiných stavebních prací v hlavním městě, které mají být provedeny v letošním roce, částka by mohla dosáhnout téměř 11 miliard pesos.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
Zdroj: portafolio.cz


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 21.01.2019

 

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme