Japonská skupina Itochu hledá dodavatele technologií mezi českými firmami

Vydat se do Evropy a prozkoumat zdejší situaci v oblasti nových technologií, především internetu věcí, sítí 5G, průmyslu 4.0, automatizovaných dopravních systémů a chytrých továren, se rozhodla společnost Itochu Techno Solutions (CTC). Při loňské první cestě na starý kontinent zástupci CTC navštívili Německo, letos si za cíl zvolili Českou republiku, aby zde našli dodavatele technologií pro své klienty.



„Většina našich klientů i dodavatelů sídlí v Japonsku, ve východní Asii a Severní Americe. V rámci každoročních cest po jednotlivých evropských státech se chceme zaměřit na získávání nových dodavatelů technologií pro naše stávající klienty,“ vysvětluje Tadataka Okubo, technický ředitel Itochu Techno Solutions.

V České republice se zástupci CTC během tří dnů od 10. do 12. července seznámili s nejúspěšnějšími příklady aplikace nových technologií (prohlídka továrny ABB v Brně) a také s jejich výzkumem a vývojem (návštěva výzkumného centra CEITEC a společnosti Roboauto). Vedle toho se setkali s reprezentanty šesti firem v Praze a čtyř v Brně.

Samotnou návštěvu České republiky a veškerý program pro Itochu zorganizovala agentura CzechInvest ve spolupráci s agenturou CzechTrade a pražskou kanceláří japonské mezinárodní obchodní organizace JETRO.

„Organizované obchodní mise ze zahraničí jsou skvělá příležitost pro menší inovativní firmy, jako je Mycroft Mind. Velice nás potěšilo, že jsme zástupce vysokého managementu Itochu dokázali prezentací našich řešení ve zpracování velkých objemů dat z energetických sítí a jejich holografickým zobrazováním zaujmout. Znamená to totiž, že dokážeme nabídnout služby, které pro ně nejsou běžné. A to je pro naše další jednání s podnikem velikosti a významu Itochu důležitá konkurenční výhoda,“ říká Filip Procházka, předseda představenstva a výkonný ředitel firmy Mycroft Mind, kterou japonští zástupci také navštívili.

Itochu Techno Solutions je afilace globální společnosti Itochu Corporation, jedné ze sogo šoša (skupiny sedmi největších japonských obchodních firem), která se v rámci holdingu zaměřuje na dodávky IT technologií v segmentu B2B. Byla založena v 70. letech minulého století a od té doby jsou jejím nejsilnějším oborem technologie pro mobilní operátory. Od 90. let zajišťovala vybudování sítí pro mobilní internet v Japonsku, nyní patří ke klíčovým dodavatelům technologií 5G a internetu věcí. Vedle toho dodává hardwarová a softwarová řešení pro výrobu (například přední automobilky), retail (je výhradním dodavatelem sítě FamilyMart) a další odvětví.

Převzato z webu Euro.cz.

• Teritorium: Asie | Japonsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme