Jihoafrická velvyslankyně navštívila letiště v Hradci Králové

Dne 12. listopadu 2019 se uskutečnila za účasti velvyslanectví Jihoafrické republiky v České republice, zástupců firmy Transcon a pracovníků oddělení Afriky, Asie a Austrálie návštěva letiště v Hradci Králové. Jihoafrickou velvyslankyni Ribbon Mosholi doprovázel její poradce Johan Oberholzer.



Jihoafrická republika je tradičním a největším obchodním partnerem České republiky v subsaharské Africe. V souvislosti s follow up jednáními po nedávno proběhlém 4. zasedání Česko-jihoafrické společné komise pro hospodářskou spolupráci, které se uskutečnilo ve dnech 3.–4. října v Praze, vyjádřilo velvyslanectví Jihoafrické republiky v České republice zájem navštívit letiště v Hradci Králové a shlédnout systémy firmy Transcon, která nabízí řešení na klíč pro systémy osvětlení letišť a heliportů s veškerým potřebným hardwarem a softwarem pro regionální letiště po celém světě. Z afrického teritoria je to např. Egypt, Libye a rovněž Jihoafrická republika.

Prohlídku letiště zajistil obchodní ředitel pro Asii, Afriku a Ameriku, Ilja Mazánek. Letiště v Hradci Králové má status veřejného vnitrostátního a neveřejného mezinárodního letiště. Dobrá poloha i zázemí umožňují z letiště absolvovat vyhlídkové lety do širokého okolí a po absolvování pilotního výcviku je zde také možnost získat pilotní průkaz.

V rámci setkání došlo k výměně informací o možných dalších formách spolupráce a podpory české podnikatelské sféry jihoafrickou stranou s výhledem na nadcházející společné akce v roce 2020. Vzhledem k dlouholetým diplomatickým a obchodním vazbám mezi ČR a Jihoafrickou republikou, velvyslankyně Mosholi vyzdvihla dosavadní vzájemnou spolupráci a ČR jako spolehlivého obchodního partnera.

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme