Kazachstán plánuje v Kostanajské oblasti otevřít závod na zpracování masa

Závod bude postaven za účasti kanadských a lotyšských podniků.

Kanadská společnost SureGoodFoods spolu s lotyšským Bridge za podpory společnosti Kazakh Invest plánují výstavbu továrny na zpracování masa v Kostanaiské oblasti. 

„Do roku 2020 bude v Kostanajské oblasti postavena továrna na produkci a zpracování hovězího masa. Náklady na projekt činí 30 milionů dolarů,“ uvedl místní úřad.

Je plánováno realizovat celý cyklus zpracování hovězího masa, včetně vytvoření výkrmny, místa pro porážku hospodářských zvířat, balení, zmrazení a skladování produktů. Výrobní kapacita podniku bude 15–20 tisíc tun produktů ročně.

„Kazachstán disponuje velkým potenciálem pro chov hospodářských zvířat. Země je pro nás velmi zajímavá z hlediska zpracování masa. Plánujeme vyrábět vysoce kvalitní zmrazené hovězí maso a dodávat jej jak na domácí trh, tak i na vývoz. Kromě toho plánujeme, že naše výrobky projdou certifikací halal. Pomoc společnosti Kazakh Invest bude nenahraditelná. Stanou se pro nás jakýmsi zprostředkovatelem, který pomůže provádět veškerou práci v rámci kazašské legislativy, získávat výhody a preference,“ řekl Karim Grana, obchodní ředitel v SureGoodFoods. Plánuje se taktéž zapojení místních zemědělců do produkčních prací.

Zdroj: Centrum obchodní informace kapitál. www.kapital.kz
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Almaty.

• Teritorium: Asie | Kazachstán | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme