KHNP pořádá seminář pro představitele východoevropských jaderných elektráren

Korea Hydro & Nuclear Power (KHNP) uspořádala ve dnech 5.-9. srpna ve spolupráci s Mezinárodní agenturou pro atomovou energii (IAEA) workshop pro jaderné odborníky z východní Evropy.

Workshop probíhal v Centru pro rozvoj lidských zdrojů KHNP v Ulsanu a byl organizován na žádost IAEA, která ocenila celkové technické možnosti KHNP při výstavbě a provozu jaderných elektráren. Workshopu se účastnilo na 40 provozovatelů jaderných elektráren, regulátorů a dodavatelů v Rumunsku, Maďarsku, Ukrajině, Arménii, Bulharsku, na Slovensku, ve Slovinsku a Chorvatsku.

Workshop byl zaměřen na management jaderné technologie, kompetence potřebné k efektivnímu a ekonomickému budování a provozu jaderných elektráren. Jedná se o problém, který se objevuje celosvětově v důsledku prodlužování životnosti nových jaderných elektráren (více než 60 let), používání digitálních technologií při provozu jaderných elektráren, diverzifikace struktury jaderné energetiky a zvýšení potřeby předávání znalostí. MAAE a globální jaderní operátoři, jako je KHNP, věnují velkou pozornost těmto otázkám.

Prostřednictvím tohoto workshopu se KHNP podělila o své zkušenosti a know-how v oblasti provozování jaderných elektráren se a jak přispívá ke zvýšení bezpečnosti korejských jaderných elektráren prostřednictvím výměn technických znalostí s mezinárodními organizacemi a provozovateli zámořských jaderných elektráren.

Zdroj: BusinessKorea
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Soulu

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme