Kolumbie vylepšuje hodnocení globálního vlivu

Celosvětový vliv Kolumbie zaznamenal v uplynulém roce nárůst a země se umístila na 50. příčce mezi zeměmi, které jsou považovány po celém světě za ty silnější. Informace byla zveřejněna ve zprávě  2019 Best Countries for Power, kterou vypracovala US News ve spolupráci s firmou BAV Group. Kolumbie je aktuálně na 50. místě z 80. Pozici země sdílí s Portugalskem a Filipínami. Oproti loňsku se jedná o zlepšení o 6 příček.


  • Země: CO – Kolumbie
  • Datum zveřejnění: 15.03.2019

Je nutné poznamenat, že mezi aspekty, ve kterých Kolumbie skórovala nejlépe, je především vojenská síla. V této kategorii obdržela známku 1,1 z celkem 10 bodů, kde 1 je nejlepší.

Ačkoliv pozice Kolumbie z globálního hlediska není tak významná, v rámci Latinské Ameriky si nevede špatně. Před Kolumbií se umístila na 30. místě pouze Brazílie, která je považována za hlavní ekonomickou sílu kontinentu. Dále pak Mexiko na 38. příčce. Za Kolumbií následuje Argentina (55.), Panama (62.), Guatemala a Ekvádor (64.), Peru (66.) a Chile (67.).

Ve zbytku světa není ekonomická síla země nutně jediným parametem, který rozhoduje o globálním vlivu. Kupříkladu Spojené státy se nacházejí na prvním místě studie, druhou příčku zaujímá Rusko. Třetí místo ve zprávě zaujala Čína a první pětku uzavírají Německo a Spojené Království. Následuje Francie, Japonsko, Izrael, Saúdská Arábie a Jižní Korea.

Zpracoval kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade v Bogotě
zdroj: portafolio.co

Souborové přílohy

• Teritorium: Amerika | Kolumbie | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme