Korejské standardy mikro-palivových článků jsou mezinárodně certifikované

Normy mikro palivových článků byly po třech letech certifikovány, kdy korejské Ministerstvo obchodu, průmyslu a energetiky předložilo návrh ženevské Mezinárodní Elektrotechnické Komisy v dubnu 2016. Schválení přišlo po mnoha diskusích a ověření technologickými odborníky na palivové články, včetně expertů z USA, Japonska a Německa.


  • Země: KR – Korejská republika
  • Datum zveřejnění: 26.05.2019

Mikro palivový článek je zařízení, které napájí malá digitální zařízení, jako jsou notebooky a smartphony. Jeho technologické standardy definují požadavky na výkon při použití technologií palivových článků do malých digitálních zařízení.

Očekává se, že uplatnění těchto norem se rozšíří i do oblastí elektrických kol, elektrických vozíků, vysokozdvižných vozíků a samohybných robotů. Technologické standardy byly vyvinuty v rámci státem financovaného projektu obnovitelné energie vedeného profesorem na Korejské univerzitě Woosuk Lee Hong-ki.

Ve srovnání s konvenčními sekundárními bateriemi mají mikro palivové články vyšší hustotu energie a umožňují rychlejší nabíjení. Plně nabitý notebook používaný běžnými sekundárními bateriemi může vydržet přibližně čtyři až osm hodin, zatímco notebook poháněný mikropalivovými články může trvat přibližně 12 až 15 hodin.

Mikro palivové články mohou také umožnit „výměny za tepla“, ve kterých mohou být části vyměňovány, aniž by to mělo vliv na pohyb celého systému v provozu. „Očekává se, že trh s mikropalivovými články rychle poroste v malých inteligentních zařízeních, jakmile budou vyřešeny otázky bezpečnosti a ceny,“ řekl Lee.

Zdroj: Korea Herald
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Soulu

Souborové přílohy

• Teritorium: Asie | Korejská republika | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme