Maďarský startup dobývá svět bezdotykovým parkovacím systémem


  • Země: HU – Maďarsko
  • Datum zveřejnění: 14.06.2019

Bezdotykový parkovací systém byl vyvinut maďarským startupem Rollet. Systém používaný na uzavřených parkovištích už je využíván na několika parkovištích v Debrecínu a Budapešti.

Firmy platí Rollet za instalaci a používání systému, jehož aplikace umožňuje vydání parkovacího lístku a automatických plateb bez dalších zásahů. Podle oznámení, aplikace debutovala loni v červnu v Debrecínu, kde je tento systém v současné době k dispozici na 8 parkovištích, včetně mezinárodního letiště Debrecen, kde se odhaduje na rok 2019 obrat 700 tisíců cestujících. V Budapešti bylo letos zahájeno používání systému v desítce parkovišť.

Andy Zhang, zakladatel a výkonný ředitel Rollet, napsal, že by rád rozšířil bezdotykové parkování po celé zemi. Zároveň chtějí systém dále rozšiřovat, například na čerpacích stanicích, mycích automatech nebo v drive-in restauracích.

Podstata aplikace je, že po jediné registraci systém rozpozná vůz a automaticky otevře závoru před vozidlem a odečte parkovné z kreditní karty. Neexistuje žádný poplatek za komfortní službu, takže uživatel platí tolik jakoby parkoval tradičním lístkem.

Strategie inteligentního města Debrecínu již probíhá tři roky, většina projektů je v oblasti dopravy.

Zdroj: https://www.vg.hu/gazdasag/innovacio/erintesmentes-parkolasi-rendszerrel-hodit-egy-magyar-startup-1570583/
Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade v Budapešti.

Souborové přílohy

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme