Melbourne testuje autonomní ponorku technologického startupu UAM Tec

Podnikatelský záměr začínající společnosti UAM Tec se dostává čím dál tím více do podvědomí zejména prostřednictvím spolupráce s Google Street View.

Technologický startup UAM Tec sídlící ve městě Melbourne vybudoval flotilu autonomních ponorek, které budou mapovat dno oceánu. Začínající podnik představil svůj první produkt – podvodního robota, který využívá umělou inteligenci, kamerový systém, řadu senzorů pro sledování pohybu a sonar, aby obsáhl vizualizaci mořského dna. Podvodní verze map Google Street View bude nést název WaterView a umožní každému přístup do podvodního světa.

První mise UAM Tec bude zatím realizována v přístavech a zátokách kolem Melbourne. Ponorka bude moci cestovat 100 km v hloubce 200 m, přičemž bude disponovat 360 úhelnými snímky a výdrží baterie 40 hodin. Jedná se tak o první zcela autonomní a vizuálně mapovací ponorku na světě. Zakladatelé Benjamin Fleming a Shawn Taylor, kteří mají zkušenosti s vývojem softwaru a systémů, říkají, že jejich technologie má potenciál změnit lidské chápání světových oceánů a předat budoucí generaci mnoho nových poznatků a informací.

Zdroj: Business Insider
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme