Mercedes Benz dodá hybridní autobusy pro hlavní město Bukurešť za 40 mil. eur

Mercedes Benz dodá 130 autobusů Citaro Hybrid do Bukurešti za přibližně 40 mil. eur poté, co německý výrobce vyhrál výběrové řízení, kde byl jediným uchazečem, oznámila Economica.net.

Objednávka, financovaná z rozpočtu Evropské unie, přichází s cílem doplnit 400 autobusů, které již na podzim objednalo město Bukurešť u tureckého výrobce Otokar.

Podle smlouvy budou první hybridní autobusy Mercedes dodány v květnu 2020, přičemž poslední z nich se očekává v lednu 2021. Záruka hybridních autobusů Mercedes-Benz Citaro bude 8 let nebo 480 000 km. Autobusy mají kapacitu až 100 cestujících (27 sedících a 65 stojících) a jsou vybaveny automatickou klimatizací, zvláštním zařízením pro osoby se zdravotním postižením, zásuvkami USB pro rychlé nabíjení mobilních zařízení a výkonným počítačovým systémem, který umožňuje poskytování informace o cestujících v reálném čase.

Bukurešť za posledních 12 let nekoupila žádné prostředky veřejné dopravy. V současné době stále probíhá zadávání zakázek na dalších 300 nových dopravních prostředků: 100 tramvají, 100 trolejbusů a 100 elektrických autobusů.

Zdroj: www.romania-insider.com
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade v Bukurešti

• Teritorium: Evropa | Rumunsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme