Mexické soukromé ropné společnosti slibují v tomto roce průměrnou denní produkci ropy ve výši 50 tisíc barelů

Produkce ropy soukromými ropnými společnostmi během srpna vzrostla o téměř 10 %, prezident López Obrador však tyto výsledky kritizuje jako nedostatečné.

Merlin Cochran, ředitel Mexické asociace uhlovodíkových společnosti (AMEXHI) sdělil, že soukromé ropné společnosti budou schopny ukončit rok 2019 s průměrnou denní produkcí s 50 tisíci barelů ropy. Tyto odhady organizace počítají také s produkcí italské společnosti ENI, jež v červenci začala těžit ropu na poli Miztón. Jedná se o jedinou soukromou společnost, která započala produkci na novém ropném poli. Tato společnost také vykazuje největší nárůst, a to dokonce o 51 %. 

V červenci soukromé společnosti vykazovaly produkci ve výši 39 tisíc barelů denně, v srpnu již 42 811 barelů. Ropná produkce se tak v srpnu zvýšila o 9,7 %. Organizace AMEXHI pro rok 2024, tedy do konce funkčního období současné administrativy, odhaduje zvýšení denní produkce dokonce na 280 tisíc barelů denně. Vláda v čele s prezidentem Andrésem Manuelem Lópezem Obradorem však dlouhodobě kritizuje nedostatečné výsledky soukromých společností. 

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexico City
Zdroj: El Financiero

 

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme