Mexiko investuje do zlepšení mobility

V celém Mexiku je registrováno celkem 45 476 133 dopravních prostředků, z toho 31 902 247 osobních aut. Velkým tématem je tak otázka, jak zlepšit dopravní infrastrukturu. Aktuálně se v zemi v rámci vládních i soukromých projektů pracuje hned na několika projektech.

Mexico City je jedním z největších měst na světě. Jen veřejnou dopravou se v této metropoli denně přepraví průměrně 5,5 milionu osob. Navíc je zde registrováno 5,7 milionu osobních automobilů. Průměrný čas strávený ve veřejné dopravě v hlavním městě Mexika během pracovního dne je 88 minut. Dvě či tři hodiny však nejsou žádnou výjimkou. Kromě autobusů, mikrobusů, trolejbusů či metra, fungují v Mexico City také metrobusy a úspěchem jsou městská kola, dále sdílené koloběžky i skútry. S dopravou se trápí také v dalších větších městěch, můžeme zmínit alespoň některé, jako je Guadalajara, Querétaro, Monterrey, San Luis Potosí, Puebla či například Toluca.

Není tak divu, že jednou z palčivých otázek je zde právě zlepšení mobility, a to jak městské, tak i meziměstské dopravy, do které aktuálně Mexiko čím dál více investuje. Tato situace tak přináší příležitosti i pro české firmy, jež se právě technologiemi na zlepšení mobility, zabývají. 

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade Mexico City
Zdroj: CzechTrade

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme