Ministr Havlíček přijal delegaci předních amerických společností

Dne 21. května 2019 se na Ministerstvu průmyslu a obchodu v Praze uskutečnilo přijetí delegace Americko-české podnikatelské rady, která vznikla v roce 2018 v rámci Americko-středoevropské podnikatelské asociace.



Kromě zástupců rady se zúčastnilo 11 amerických společností a asociací, mezi nimiž jsou i investoři v ČR. Setkání s American-Czech Business Council (ACBC) navazuje na loňskou inaugurační návštěvu ČR. Mezi firmami byly zastoupeny například letecké a obranné společnosti jako Bell či Oshkosh, farmaceutické společnosti jako Eli Lilly či Merck, zástupci IT sektoru Motorola Solutions a další.

Jednání s americkou stranou na vysoké úrovni vedl ministr průmysl a obchodu Karel Havlíček, za americkou stranu jej zahájil velvyslanec USA v ČR, J. E. Stephen B. King. Jednání se zúčastnili také náměstek Vladimír Bärtl, náměstek Petr Očko a náměstkyně Silvana Jirotková. Misi doprovázel zástupce Velvyslanectví ČR v USA.

Jednání potvrdilo význam spolupráce s USA v oblastech s vysokou přidanou hodnotou, velká část debaty se soustředila na podporu inovací, Inovační strategii ČR 2019–2030 či Národní strategie umělé inteligence. Na jednání byla diskutována klíčová témata spojená s investicemi včetně podpory zaměstnanosti či prověřování investic.

Fotografie poskytnuta MPO ČR.

 

• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme