Na veletrhu bezpečnostní techniky DSEI v Londýně uzavřel český výrobce nový kontrakt

Téměř dvacet českých firem se zúčastnilo jubilejního 20. ročníku mezinárodního veletrhu obranného a bezpečnostního průmyslu DSEI 2019, který se uskutečnil ve dnech od 10. do 13. září 2019 v Londýně. Veletrh DSEI patří mezi nejprestižnější akce svého druhu v oboru v Evropě i ve světě.



DSEI se koná jednou za dva roky na výstavišti ExCel v Londýně. Jedná se o největší oborovou akci na světě a stal se za roky konání významnou platformou pro setkání vysoce postavených vojenských hodnostářů a vrcholných představitelů obranného a bezpečnostního průmyslu včetně špičkových specialistů na řešení aktuálních otázek bezpečnosti ve světě. V letošním roce přijelo do Londýna více než 1600 vystavovatelů z 50 zemí a účastí 40 národních pavilonů.

V rámci české oficiální účasti organizované Ministerstvem průmyslu a obchodu se letošního ročníku zúčastnili tito čeští vystavovatelé: MESIT AEROSPACE, OPTOKON, EVPÚ DEFENCE, ORITEST, ZEVETA AMMUNITION, TRAAM, TOUCHLESS BIOMETRIC SYSTEMS, MODELÁRNA LIAZ, RAY SERVICE.

Celková expozice se rozkládala na ploše 175 m², z toho 125 m² hradilo MPO. Zbylou plochu si hradily firmy VTÚ, REDO a STV Group. Zúčastněné české firmy úspěšně prezentovaly na veletrhu svůj výrobní program. Představitelé českých podniků uskutečnili na veletrhu kolem 200 obchodních jednání. Firma Ray Service podepsala přímo na výstavě kontrakt o spolupráci s izraelskou společnosti Beth-El.

Veletrhu se zúčastnily firmy, které si samy plně hradily svoji účast. Jednalo se o firmy: Sellier & Bellot, ČESKÁ ZBROJOVKA, 4M SYSTEMS, MEOPTA a SVOZ. K české oficiální účasti v rámci mezinárodního veletrhu DSEI v Londýně se vyjádřili i čeští vystavovatelé.

Pavel Trubačík, obchodní manažer firmy RAY SERVICE řekl: „Jsme pravidelnými účastníky českých oficiálních akcí v zahraničí organizovaných MPO. Naším cílem je potkat se s našimi stávajícími partnery a vyhledat případně potencionální nové partnery. Plně si uvědomujeme a oceňujeme úlohu MPO, které má podporu exportu v gesci a tímto způsobem významně podporuje české firmy a český export.“

Marek Pleyer, obchodní ředitel, MODELÁRNA LIAZ prohlásil: „Firma LIAZ se účastní výstavy za podpory státu poprvé a je se způsobem prezentace velmi spokojena. Díky podpoře MPO můžeme představit naše nové produkty takto široké odborné veřejnosti a navázat kontakt s novými obchodními partnery ze zemí Středního východu. Věříme, že tento aktivní přístup MPO k podpoře českých výrobců a exportérů se bude nadále úspěšně rozvíjet i v následujících letech.“

Martin Drahanský, obchodní ředitel, Touchless Biometric Systems konstatoval: „Přípravná fáze, ale hlavně celý průběh výstavy včetně doprovodných akcí, které organizovalo MPO, bylo vnímáno, nejen námi, ale i našimi klienty, na velmi vysoké úrovni. Přesně takovýto způsob prezentace nám vyhovuje. Dominantní nepřehlédnutelná expozice českého pavilonu se zázemím a veškerými službami promyšlenými do detailu jako jsou kostýmy hostesek a tradiční občerstvení, je pro nás přesně to, co jsme si představovali a jaký způsob prezentace by na tomto typu výstavy měl být.“

„Tento vysoký standard nám umožňuje setkání s významnými zahraničními partnery a adekvátní prezentaci naší firmy. Pozitivně vnímáme také podporu českého státu. Díky řadě doprovodných propagačních akcí jsme si mohli pozvat svoje obchodní partnery na zajímavé akce organizované v rámci české oficiální účasti na DSEI,“ dodal Martin Drahanský.

Informace a fotografie poskytnuty MPO ČR.

• Teritorium: Evropa | Velká Británie | Zahraničí
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme