Na veletrhu INTERSEC 2019 v Dubaji se úspěšně prezentovalo 11 českých firem

Ve dnech od 20. do 22. ledna 2019 se v Dubaji ve Spojených arabských emirátech odehrál v pořadí již 21. ročník veletrhu INTERSEC, na kterém se na stánku společně s MPO prezentovalo 11 českých firem z oboru ochrany a bezpečnostních technologií.



Společná expozice českých firem byla rozdělena na dvě části, které byly situovány v hale 1, číslo stánku F 24 – G 24. Na celkové ploše 144 m2 vystavovaly firmy: ABBAS, a. s., BioSmart s. r. o., Buddyjet s. r. o., DOBRÁ AGENTURA s. r. o., INPOS, spol. s r. o., NAM System a. s., OPTOKON, a. s., SCANLOCK CZ, s r.o., TACTICAWARE, s. r. o., TECHNOLEN BOJANOV s. r. o. a TOMST s. r. o.

Hned na úvod prvního dne veletrhu přišel účastníky českého stánku osobně přivítat nově zvolený velvyslanec ČR Jiří Slavík, společně s prvním tajemníkem Danielem Blažkovcem. Slavnostního zahájení se zúčastnil i ředitel ZK CzechTrade v Dubaji Michal Nedělka.

O úspěšnosti veletrhu pro české firmy svědčí vysoká návštěvnost národního stánku. Kromě udržování vztahů se současnými obchodními partnery získali naši podnikatelé řadu nových zajímavých kontaktů. Firmy byly s účastí na veletrhu nadmíru spokojené a rády by se zúčastnily dalšího ročníku.

„Na základě schválené žádosti o podpoře prezentace výrobku ze strany MPO na mezinárodním bezpečnostním veletrhu Intersec 2019 v Dubaji, jsme veletrh navštívili jako vystavovatelé. O mobilní zatarasovací bariéru byl velký zájem. Svým unikátním funkčním designem a profesionálně zpracovaným prezentačním videem způsoboval produkt nemalé emoce. Evidujeme více než 250 prezentací výrobku v průběhu výstavy a více než 250 získaných kontaktů. Na stánku jsme zaznamenali reálný zájem o produkt ze všech světadílů. Nejsilněji zastoupeným regionem byla dle očekávání oblast Middle East, následně pak Afrika a Asie. Účast na mezinárodním veletrhu Intersec v Dubaji řádově převýšila naše očekávání,“ uvedl Lukáš Mikula za společnost Buddyjet s. r. o.

„Velice si vážíme, že jsme mohli být díky podpoře MPO již potřetí součástí české národní expozice na jednom z nejdůležitějších veletrhů bezpečnostního průmyslu. Letošní ročník se obzvlášť vydařil, zejména co do množství návštěvníků i potenciálu navázaných kontaktů,“ vyjádřil se k české oficiální účasti Karel Pohanka za společnost DOBRÁ AGENTURA, s. r. o.

Za společnost TOMST s. r. o. se Tomáš Haase vyjádřil následovně: „Před pár dny se uzavřely brány věhlasného veletrhu Intersec v Dubaji, kde jsme měli možnost společné účasti na národním stánku České republiky. Jako pravidelní vystavovatelé jsme se účastnili již potřetí s podporou MPO, bylo znát, že rok od roku se získanými zkušenostmi daří ladit detaily přímo k dokonalosti.“

„Jsme velice rádi, že jsme se mohli opět v roce 2019 zúčastnit veletrhu INTERSEC v Dubaji. Díky velké podpoře Ministerstva průmyslu a obchodu ČR se nám podařilo oslovit nové potenciální zákazníky v tomto regionu,“ řekl Radek Matouš ze společnosti TECHNOLEN BOJANOV s. r. o.

„Vystavovatelé velice kladně hodnotili vysokou úroveň prezentace českého exportu, velkou návštěvnost i získané perspektivní obchodní kontakty. Mnozí již také avizovali svůj zájem o opakování účasti v následujícím ročníku a dotazovali možnosti podpory i případných dalších významných security veletrhů,“ hodnotí účast viceprezidentka ČKBS z. s. Miroslava Pohanková.

Letošního ročníku se zúčastnilo více než 1 300 vystavovatelů z 59 zemí světa. Kromě České republiky se zde nacházely i národní stánky Kanady, Číny, Francie, Německa, Hongkongu, Indie, Itálie, Korey, Pákistánu, Singapuru, Tchaj-wanu, Velké Británie a USA.

Fotografie poskytnuty MPO ČR.

• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme