Nabídli jsme radary mexickým protidrogovým jednotkám

Skupina OMNIPOL chce v Latinské Americe uspět mimo jiné s novým modelem cvičného letadla L-39NG nebo s průzkumným letounem L 410.



Trh Mexika a dalších zemí Latinské Ameriky je velmi významný pro českou skupinu OMNIPOL, která tady nabídla české radiolokační systémy. „Naším cílem je uplatnit české technologie vedle Mexika a Chile, kde jsme byli před nedávnem na významné výstavě FIDAE, také v Argentině, Brazílii, Bolívii a v Kolumbii. Chceme uspět s našimi pasivními radary nové generace VERA, které nabízíme letectvu a protidrogovým jednotkám,“ uvedl generální ředitel společnosti Michal Hon.

„Námořnictvu nabízíme zcela unikátní systém radioelektronického průzkumu s dosahem až 700 kilometrů, takzvaný systém SDD. A dále námořní průzkumnou verzi léty osvědčeného a ve světě velmi oblíbeného letounu L 410 UVP-E20, ovšem nyní jako model nové generace s nižší spotřebou paliva, delším doletem a s vyšší užitnou nosností,“ doplnil Michal Hon. Solidní šance má podle něj také nová generace cvičného proudového letounu L-39NG, který představuje špičkovou náhradu za mnohdy už zastaralá cvičná letadla v latinskoamerických zemích.

Převzato z časopisu E15 Český export, přílohy divize Euro E15, vycházející ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a agenturou CzechTrade. Autor článku: Tomáš Stingl. Foto: ERA Pardubice.

• Teritorium: Amerika | Mexiko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme