Náměstek Marian Piecha navštívil v Číně veletrh CEEC Trade Expo a otevřel pobočku CzechTrade

Cílem cesty náměstka ministra průmyslu a obchodu byla podpora tradičních českých firem v rámci jejich snahy o uplatnění na čínském trhu a další podpora vzájemného obchodu otevřením nové kanceláře CzechTrade v jihočínském Kantonu.



Na veletrhu CEEC Trade Expo v čínském Ningbo, který byl zaměřen na země střední a východní Evropy, se účastnil ve dnech 8. a 9. června 2019 pan Marian Piecha schůzky představitelů vystavujících států a dále navštívil expozici vystavovatelů z České republiky. Veletrh byl zaměřen na hospodářskou a obchodní spolupráci mezi Čínou a zeměmi střední a východní Evropy, označovanou jako mechanismus 16 + 1.

Z českých firem, které se účastnily veletrhu, se jednalo o tradiční firmy působící v oblasti potravinářského, automobilového, sklářského a textilního průmyslu (např. Becherovka, Marlenka, Škoda, Skyleader, Preciosa, Crystalite Bohemia, Grund, Alpine Pro a další). Velkou pozornost médií, včetně čínské státní televize, upoutalo představení ultralightu firmy Skyleader – Skyleader 600. V expozici byly dále představeny státní agentury CzechInvest, CzechTourism, CzechTrade.

V rámci veletrhu se pan Marian Piecha setkal se starostou města Ningbo a projednal možnosti uplatnění českých firem v provincií Če-ťiang. V samotném městě Ningbo žije 8 mil. osob, a celá provincie může znamenat pro české exportéry velkou příležitost. Další akce, která je v této oblasti plánována, je srpnový veletrh North-East Asia Expo, a na něm by Česká republika neměla chybět.

Dalším bodem programu české delegace bylo otevření nové pobočky CzechTrade v jihočínském Kantonu, které se uskutečnilo dne 10. 6. 2019. Slavnostního otevření se zúčastnili pan Vladimír Tomšík, velvyslanec v Číně, pan náměstek Marian Piecha a další zástupci českých firem. Kancelář CzechTrade v Kantonu bude řídit pan Aleš Červinka.

Fotografie poskytnuty MPO ČR.

• Teritorium: Asie | Čína | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme