Náměstek ministra Eduard Muřický podpořil zapojení firem do rozvoje solární energetiky v Jordánsku

Ve dnech od 22. do 24. září 2019 náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduard Muřický navštívil Jordánsko v čele delegace českých energetických firem. Mise náměstka ministra navazovala na 1. zasedání Česko-jordánské společné komise pro hospodářskou spolupráci, které se konalo v únoru 2019 v Ammánu, pod vedením ministrů průmyslu a obchodu ČR a Jordánska.



Česká delegace se v Jordánsku setkala se silným zájmem o spolupráci ze strany jordánských partnerů z řad podnikatelské sféry a státních firem a byly dojednány konkrétní projekty na další prohloubení česko-jordánské ekonomické relace.

Program cesty v Ammánu zahrnoval bilaterální jednání s ministryní energetiky a minerálních zdrojů, paní Hala Zawati, setkání s náměstkem ministra průmyslu, obchodu a zásobování, panem Yousef Shamalim, diskuzi s předsedou Jordánské komise pro atomovou energii, Dr. Khaledem Toukanem, a také konání česko-jordánského podnikatelského fóra, které připravilo Velvyslanectví ČR v Ammánu.

V rámci podnikatelského fóra, do něhož se zapojilo 37 jordánských partnerských společností, se české firmy seznámily s pravidly dynamicky se rozvíjejícího energetického sektoru v Jordánsku a navázaly četné kontakty pro budoucí činnost na zdejším trhu.

Fotografie poskytnuta MPO ČR.

• Teritorium: Asie | Jordánsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme