Náměstek ministra zahraničních věcí ČR potvrdil podporu Albánii při otevření přístupových jednání

První náměstek ministra zahraničních věcí České republiky Lukáš Kaucký při pracovní návštěvě Tirany ve dnech od 29. do 31. ledna 2019 jednal s Artemis Dralo, náměstkyní ministra pro Evropu a zahraniční věci.



Náměstek Kaucký při jednání sdělil, že Česká republika oceňuje a sleduje reformy implementované albánskou vládou v rámci integračního procesu. Náměstkyně Dralo vyjádřila svému partnerovi poděkování za kontinuální podporu ČR v procesu rozšiřování Evropské unie o země západního Balkánu a potvrdila vynikající úroveň bilaterálních vztahů mezi oběma zeměmi. Oba představitelé zdůraznili vůli rozšiřovat vzájemné vztahy o další spolupráci, např. v budování infrastruktury a rozvoji turistického ruchu. Albánská strana také přivítala českou aktivní podporu iniciativy albánské vlády „100 vesnic“, projektu zaměřeném na rozvoj eko a agro turistiky.     

Náměstek ministra Kaucký také jednal s předsedou parlamentního výboru pro integraci poslancem Gencem Pollo o sdílení vzájemných zkušeností z integračního procesu a o rozšíření spolupráce mezi parlamenty obou zemí.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Tiraně (Albánie).

• Teritorium: Albánie | Evropa | Zahraničí

Doporučujeme