Největší výrobce krbů a sporáků otevřel v Maďarsku nový závod

Nový robotický výrobní závod má rozlohu 5400 čtverečních metrů, náklady na vývoj dosáhly 3,6 miliardy forintů, vláda pomohla s 1,8 miliardy forintů v rámci programu podnikové podpory.

Wamsler SE je největším výrobcem krbů a sporáků na pevná paliva ve střední Evropě. Na celoevropském trhu se podílí 8 %. Díky investici maďarská společnost zdvojnásobí svou výrobní kapacitu a zlepší kvalitu svých produktů. Taktéž firma může aktualizovat nabídku, zaměřit se na hospodárnější a k životnímu prostředí šetrnější výrobní proces a výrobky. Společnost zaměstnává 700 lidí. Roboti v novém zařízení nahrazují práci zaměstnanců pouze v nedostatkových sektorech, jinak společnost stále staví na cenných znalostech a zkušenostech svých zaměstnanců. 

Vláda, prostřednictvím programu podnikové podpory, poskytuje finanční pomoc společnostem, která s navýšením efektivity a moderními technologiemi nahrazují pouze nedostatkové pozice a udržují lidskou pracovní sílu. Od roku 2015 již přidělila 78 miliard forintů, díky kterým  bylo vytvořeno na 2400 nových pracovních míst. 

Souběžně s nárůstem mezd a snížením daní se zvýšil počet zaměstnaných osob v Maďarsku, míra nezaměstnanosti klesla na 3,4 procenta. V posledních letech se rychle rozvíjel i region severního Maďarska, kde se nachází i město Salgótarján.

Zpracoval kolektiv pracovníků kanceláře CzechTrade Budapest.
Zdroj: http://profitline.hu/Atadtak-a-Wamsler-SE-uj-uzemcsarnokat-Salgotarjanban-398457

• Teritorium: Evropa | Maďarsko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme