Nizozemsko – Nutné investice do dopravy a přepravy

Kolik bude stát udržení standardů?

Dolní komora parlamentu ustanovila zvláštní meziresortní komisi, která má za úkol sestavit dlouhodobý plán pro domácnosti a infrastrukturu – MIRT.  Ministři této komise nashromáždili finanční balíček na zlepšení silnic, posílení infrastruktury a projektů na výstavbu nových bytů ve výši 2 miliard eur.
Projekty MIRT se vztahují plošně na celou zemi, respektive na všechny provincie a spadají pod ně práce na silnicích, železnicích, výstavba tunelů a mostů a také zařazení chytrých technologií a vylepšení v hromadné přepravě. Mezi zásadní projekty bude patřit například zařazení linky vysokorychlostního vlaku do provincie Friesland, vylepšení silnic A7 a A8 mezi hlavním městem a provincií Severní Holandsko a konečně 9 000 nových bytů v okolí města Utrecht s vlastní vlakovou stanicí. V plánu je i přestavba vlakové stanice na litišti Schiphol.
„Musíme zasáhnout a zlepšit kvalitu našich silnic, železnic a hromadné dopravy. Všechny transportní kanály jsou extrémně vytížené a počet pasažérů je neustále zvyšuje“, dodává ministryně infrastruktury Cora van Niewenhuizen.

Zdroj:  www.dutchnew.nl
Sestavil kolektiv zahraniční kanceláře CzechTrade Benelux

 

 

 

 

Doporučujeme