Nová energetická divize firmy Royal Dutch Shell zakoupila společnost Zeco Systems Pte Ldt.

Na počátku února 2019 nová energetická divize firmy Royal Dutch Shell zakoupila společnost Zeco Systems Pte Ldt. Firma Zeco Systems, sídlící v severozápadním Los Angeles a operující pod názvem Greenlots, se zabývá vytvářením infrastruktury pro elektronické automobily v Kalifornii. Do oblasti jejího působení patří například budování nabíjecích stanic pro elektro automobily, či mobilní aplikace pro řidiče monitorující dostupnost a vytíženost dobíjecích stanic v okolí. Firma byla založena v roce 2008 a její hodnota byla před akvizicí odhadována na 15 milionů USD.
„Se současným trendem sbližování mobility a elektrické energie očekáváme výrazné změny ve stylu přepravy osob a zboží a s tím související posun k většímu využití elektrických a autonomních automobilů. Naše technologie, podpořená rozsahem našich finančních prostředků a pole působnosti, jistě výrazně přispěje k těmto změnám přinášejícím čistší, bezpečnější, a dostupnější způsoby dopravy,“ řekl generální ředitel Dutch Shell Brett Hauser. 
Podle mluvčího Dutch Shell plánuje firma investovat v průměru 1-2 miliardy dolarů ročně do své nové energetické divize, která se zabývá výhradně výzkumem obnovitelných paliv pro automobily.
„Vzhledem k měnícím se hodnotám našich zákazníků v USA, snaží se naše firma nabízet stále větší rozsah služeb spojených s obnovitelnými palivy pro automobily,“ podotkl v rozhovoru pro Los Angeles Business Journal viceprezident Nové Energetické Divize Dutch Shell Mark Gainsborough.


  • Země: US – Spojené státy americké
  • Datum zveřejnění: 09.02.2019

Zdroj:http://labusinessjournal.com/news/2019/feb/01/shell-acquires-west-hollywood-electric-vehicle-cha/
Zpracoval kolektiv pracovníků zahraniční kanceláře CzechTrade San Francisco

Souborové přílohy

• Témata: Zahraniční obchod

Doporučujeme