Novozélandská vlněná surfovací prkna přicházejí na trh

Novozélandská vlna bude brzy pokrývat surfovací prkna značky Firewire Surfboards, neboť vynalézavost obě strany dovedla ke globálnímu partnerství.

Experiment s vlnou Paula Barrona vedl k celosvětovému partnerství s jednou z největších společností v surfování – Firewire Surfboards a inspiroval zcela nový typ surfovacích prken. Barron upoutal pozornost této společnosti především díky svému originálnímu nápadu a houževnatostí, s níž projekt propagoval. Novozélandská vlna je především velmi oblíbeným obchodním artiklem ostrovního státu a je v současné době perspektivní komoditou pro přeshraniční obchodní jednání.

Společnost Firewire má dlouhou historii a snaží se začlenit alternativní prvky do své výroby prken. Jejím cíle je rovněž se zapojit do rozmáhajícího se trendu a stát se společností s nulovým odpadem do roku 2050.

V dnešní době je často velmi obtížné zjistit, zda nový produkt dosáhne úspěchu na daném trhu, avšak manažer vývoje trhu společnosti NZ Merino Hadleigh Smith vidí potenciál i mimo výrobu surfových prken a vytváří proto řadu nových příležitostí kromě surfování i v mnoha jiných odvětvích.

Zdroj: nzherald.com.nz
Zpracoval tým pracovníků zahraniční kanceláře agentury CzechTrade Sydney.

• Teritorium: Nový Zéland
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Cestovní ruch, volný čas

Doporučujeme