Podnikatelská soutěž Začínáme v Kraji Vysočina má pět vítězů

První ročník soutěže Začínáme v Kraji Vysočina zná své vítěze. Odborná porota je vybrala ve třech kategoriích – technické, netechnické a studentské projekty, přičemž první dvě kategorie rozlišovaly, zda se jedná o produkt, nebo službu. Cílem soutěže bylo podpořit místní začínající podnikatele, startupy nebo i ty, kteří o vlastním podnikání teprve přemýšlejí.



Přihlásilo se dvacet tři podnikatelských záměrů nebo již rozběhnutých projektů. Soutěž organizovala agentura CzechInvest, hlavním partnerem byl Kraj Vysočina. Díky jeho podpoře získaly vítězné projekty celkem 150 tisíc korun. Slavnostní vyhlášení se konalo 27. listopadu 2019 na Vysoké škole polytechnické Jihlava v rámci konference Trendy a technologie 2019.

Soutěž Začínáme v Kraji Vysočina podpořily také společnosti Bosch Diesel, ALTREVA a BJS Czech, Vysoká škola polytechnická Jihlava a Krajská hospodářská komora kraje Vysočina.

Přehled vítězných projektů:

Mincovna Dukát – vítěz v kategorii technický projekt – produkt
Mincovna Dukát razí repliky historických mincí a nejrůznější medaile. Vyrábí poklady pro děti, historické skupiny, instituce i film. Restauruje a inovuje staré vřetenové lisy a spolu s jejich raznicemi je dodává do muzeí a historických objektů. Autorem uměleckých návrhů a ryteckých prací je medailér Vojtěch Dařbujan.
www.mincovnadukat.cz
 
H-edu – vítěz v kategorii technický projekt – služba
Společnost H-edu vznikla v roce 2017 za účelem usnadnění práce učitelům Hejného metody. Vyvinula interaktivní elektronické učebnice matematiky, které distribuuje do základních škol. Firma vybudovala širokou síť odběratelů, vytvořila kvalitní zákaznickou podporu, silný vývojářský a technologický tým a získala odborné zázemí od zakladatele této metodiky profesora Hejného.
www.h-edu.cz
 
Česká whisky – vítěz v kategorii netechnický projekt – produkt
První český výrobce, který se specializuje na výrobu whisky. Na trhu je pátým rokem a za tu dobu se mu podařilo vybudovat stabilní značku spojovanou s kvalitou a jedinečností. Whisky se vyrábí z výhradně místních surovin, jako jsou moravský slad nakouřený rašelinou z Čech a prvotřídní voda z regionálního pramene s parametry kojenecké vody. Neobsahuje žádná umělá sladidla, barviva ani konzervanty.
www.ceskawhisky.cz
 
Gurmandie – vítěz v kategorii netechnický projekt – služba
Gurmandie je kulinářské studio nabízející kurzy vaření, pečení, prezentační a teambuildingové gastronomické akce, příměstské tábory pro děti a další aktivity spojené s jídlem. Cílem projektu je pozvednout úroveň gastronomie na Vysočině a zvýšit gastronomickou vzdělanost u laické veřejnosti.
www.gurmandie.cz
 
Tomáš Vrba, student NEWTON College, fyzická osoba, projekt 6SENCE – vítěz v kategorii studentský projekt
V rámci projektu 6SENCE pracuje Tomáš Vrba s kolegou Michalem Šoulákem a dalšími členy týmu na vývoji telemetrického systému pro motocykly. Systém měří řadu proměnných a na jejich základě zobrazuje ideální a maximální náklon motocyklu, s cílem zvýšit bezpečnost jízdy motorkářů. K telemetrickému systému přidal i vývoj SOS tlačítko, které minimalizuje čas od případného vzniku nehody do příjezdu záchranných složek. V současnosti je hotový prototyp SOS tlačítka a marketingový plán projektu.

• Teritorium: Česká republika | Vysočina kraj
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme