Pozvánka do Řecka na kvalitní mezinárodní veletrhy v Athénách

Veletržní společnost FORUM S.A. každoročně pořádá na moderním athénském výstavišti METROPOLITAN EXPO mezinárodní veletrhy patřící k největším svého druhu nejen v Řecku, ale i v jihovýchodní Evropě. Jejich návštěva může být pro české firmy příležitostí s minimálními náklady se seznámit s místním trhem, poohlédnout se po zástupci, odběrateli či dodavateli a v další fázi případně i představit své produkty.

Společnost FORUM S.A. s více než 30letou tradicí patří k nejvýznamnějším organizátorům mezinárodních veletrhů v Řecku a od roku 2019 je členem německého veletržního koncernu NürnbergMesse Group. Na moderním výstavišti Metropolitan Expo sousedícím s athénským letištěm Eleftherios Venizelos pořádá atraktivní mezinárodní veletrhy.

Ty patří k největším svého druhu nejen v Řecku, ale i v širším regionu jihovýchodní Evropy a dokážou přitáhnout zájem kvalitních vystavovatelů i veřejnosti. S ústupem ekonomické krize v Řecku a restartem podnikání a investic zájem o tyto veletrhy viditelně roste. Očekáváme, že jejich přidaná hodnota v nejbližších 2–3 letech dále vzroste. Lze je proto doporučit také českým firmám, ať v „pasivní“ roli návštěvníků (možnost seznámit se za minimální náklady s místním trhem a kontaktovat místní zástupce, odběratele či dodavatele), nebo v nějaké další fázi jako aktivní vystavovatele (i když náklady na pronájem stánku nejsou zanedbatelné).

Nejpopulárnějším z veletrhů společnosti FORUM je HO.RE.CA., kde se prezentují výrobci komodit pro hotely, restaurace a kavárny. 15. ročník veletrhu se uskuteční ve dnech od 7. do 10. 2. 2020.

Velké oblibě se těší potravinářský veletrh FOODEXPO, který se v posledních letech koná paralelně s veletrhem vín a alkoholických nápojů OENOTELIA. Prezentuje nabídku kvalitních řeckých potravin i zahraničních dodavatelů. Příští 7. ročník je plánován na 7. až 9. 3. 2020.

Významné jsou i mezinárodní veletrhy ARTOZA (potravinářské výrobky z mouky, pečivo a výrobní technologie) a zejména XENIA (turistické destinace, služby, vybavení pro hotely a výrobky pro cestovní ruch), která nabízí možnosti přiměřené významu Řecka jako světově turistické destinace.

Na lokálním trhu mají dobrou odezvu menší prezentační akce BIO Festival a COFEE Festival. Podrobnější informace o společnosti FORUM a jejích aktivitách najdete v jejím firemním profilu.

Vzhledem k rostoucímu sortimentu řeckých potravin a nápojů rozšiřuje společnost FORUM od roku 2019 svou veletržní nabídku o prezentaci technologií na jejich výrobu. 1. ročník mezinárodního veletrhu potravinářských technologií FOODTECH se uskuteční ve dnech 12.–14. 10. 2019. Tento veletrh vnímá ZÚ jako novou příležitost pro strojírenské firmy nabízející např. technologie do malých pivovarů, plnicí a balicí linky, mlékárenské zařízení a další technologie na zpracování potravin. Agentura FORUM nabídla velvyslanectví zvýhodněné podmínky pro případ národní účasti a současně nabídla výhody také pro obchodní návštěvníky (podrobnosti najdete v příloze FOODTEC-Hosted Buyer Program). Obdobné podmínky platí i pro veletrh FOODEXPO.

Společnost FORUM S.A. explicitně vyjádřila zájem přitáhnout české firem na své veletrhy, zejména na FOODTECH, FOODEXPO a XENII, a je ochotná je podpořit.

V případě adekvátního zájmu i ze strany českých výrobců potravinářských technologií je velvyslanectví připraveno v roce 2020 zvážit společný český stánek na veletrhu FOODTECH.

Informace poskytnuta Zastupitelským úřadem České republiky v Athénách (Řecko). Autoři: Milan Fischer, zástupce velvyslance, Jitka Chromcová, asistentka pro obchodní, ekonomickou a politickou agendu.

• Teritorium: Evropa | Řecko | Zahraničí
• Témata: Zahraniční obchod
• Oblasti podnikání: Služby

Doporučujeme